DIGI.NO

Exponential sliter - kutter 25%

Oppstartselskapet Exponential Technology har lovet PowerPC mikroprosessorer med klokkefrekevens på godt over 500 MHz. Forsinkelser og dårlig ytelse gjør at selskapet sparker 25 prosent av arbeidsstokken.

Jens Kanden
11. mai 1997 - 21:54

Exponential Technology, det nystartede selskapet som har lovet PowerPC-kloner med klokkefrekvenser godt over 500MHz har støtt på problemer. Selskapets mikroprosessorer har blitt forsinket, og prototypene har bare greid 410Mhz - ikke de 533MHz som selskapet har forespeilet.

Disse problemene har ført til færre ordre enn ventet, og selskapet kutter derfor 25 prosent av arbeidsstokken, melder den elektroniske utgaven av Wall Street Journal. Exponential er også nødt til å gå ut i markedet og skaffe seg arbeidskapital utover de $27 millioner selskapet allerede har fått inn.

Apple Computer eier en andel i selskapet, og Exponential håper å få Apple som kunde til selskapets mikroprosessorer. Apple har ikke offentliggjort planer om å bruke Exponentials prosessorer.

Exponentials problemer kan få alvorlige konsekvenser. Konkurrenetene, Motorola og IBM som lager de originale PowerPC-prosessorene, kommer med stadig raskere prosessorer, så vesentlige forsinkelser vil resultere i tap av det teknologiske forspranget Exponential har basert seg på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.