JUSS OG SAMFUNN

Få gratis fax

Nå slipper du å kjøpe fax-maskin og skaffe telefonlinje for å motta telefax. I stedet får du sendingen som vedlegg til e-post, og det er helt gratis.

Nina Furu
22. sep. 1999 - 01:00





Se hva digi.no har notert om dem:

Med denne ordningen kan du nemlig få ditt eget fax-nummer helt gratis. De som vil sende telefax til deg, taster inn ditt nummer og sender dokumentet fra sin fax-maskin slik de pleier.

Du, derimot, mottar sendingen enkelt og greit som vedlegg til e-post. Åpne vedlegget, og dokumentet popper opp i den lille mikroleseren som følger med når du registrerer deg. Trenger du hard-copy, er det bare å ta en utskrift.

Mikroleseren får du forresten også tilsendt pr mail. Den finnes for Windows, Mac, Unix, WebTV og flere, og i hvert fall for meg (som bruker planke-standard Windows) pakket den seg ut og installerte seg helt uten vanskeligheter.

Hva så med å sende telefax, i tillegg til å motta?

- Laster du ned programmet eFax Send, kan du også sende telefax fra PC'en din. Men Send-programmet er foreløpig bare tilgjengelig for Windows - fra andre plattformer kan du inntil videre kun sende telefax som ren tekst.

Den eneste ulempen er at ettersom eFax er amerikansk, blir nummeret du får utdelt et amerikansk telefonnummer. Følgelig blir det dyrere å sende fax til deg enn om du hadde hatt egen fax-maskin med telefonlinje fra Telenor.

Men kanskje vi kan kalle dette prisen for å ikke ha e-post selv ..? - Det var sikkert ikke så lett å være dinosaur på slutten av epoken heller.

Se noe av det Nina tidligere har stjernestreifet:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra