Facebooks automatiske ansiktsgjenkjenning ble ikke godt mottatt av europeiske personvernmyndigheter.

Facebook måtte slette ansiktsdata

Men bare for europeiske brukere.

Facebook innførte i 2010 automatisk ansiktsgjenkjenning i tjenesten, noe som skal gjøre det raskere for brukerne å tagget personene som er med på bilder som publiseres gjennom tjenesten. I første omgang var det bare amerikanske brukere som var berørt av dette, men i 2011 ble funksjonaliteten rullet ut globalt.

Den automatiske ansiktsgjenkjenningen har vært ganske omstridt, ikke minst fordi fordi brukere som ikke ønsker å bli gjenkjent, aktivt må melde seg ut av ordningen. Mange mener at det burde ha vært omvendt, altså aktiv innmelding.

Kort tid etter den globale lanseringen krevde tyske personvernmyndigheter at Facebook både skulle skru av ansiktsgjenkjenningen og slette de eksisterende dataene.

Funksjonaliteten skal ha blitt deaktivert på sensommeren i fjor, og nå er det klart at Facebook har slettet dataene.

Ifølge CFOWorld har personvernmyndighetene i både Tyskland og Irland mottatt både kildekoden og informasjon om prosessen hvor koden har blitt brukt. Dette skal ikke ha skjedd helt uten forviklinger, noe CFOWorld omtaler, men personvernmyndighetene skal nå være fornøyde med at dataene er slettet.

Ifølge CFOWorld skal Facebook denne uken ha aktivert ordningen igjen for amerikanske brukere. Det er uklart om selskapet vil gjøre det samme i Europa. Uansett vil det da bare kunne gjelde brukere som har samtykket til det på forhånd.

    Les også:

Til toppen