BEDRIFTSTEKNOLOGI

Færre eiere i tysk telekom

Konkurransen på det tyske telemarkedet skjerpes ytterligere når det tyske televerket Otelo kjøper Thyssens 30 prosent andel i mobilnettet E-plus.

Frode Eriksen
2. sep. 1997 - 16:48

E-plus er et mobilnett basert på GSM 900-standarden. Otelo betaler nesten 10 milliarder kroner for eierandelen, noe som gjør Otelo til majoritetseier i nettet med en 60 prosents andel.

Størst av mobiloperatørene i Tyskland er Mannesmann med sitt D2-net og 2,9 millioner abonnenter, mens Deutsche Telekom D1 har 2,7 millioner abonnenter. E-plus er liten i sammenligning med 0,7 millioner kunder, til tross for en aggresiv prispolitikk.

Otelo vil med dette kjøpet levere tjenester basert både på mobiltelefoni og bakkebasert telefoni, det samme som det delvis Telenoreide Viag Interkom planlegger.

Otelo er eid av energiselskapet RWE og Veba. Cable & Wireless hadde også interesse i selskapet, gjennom samarbeid med Veba, men er nå ute av det tyske markedet. Otelo har investeringsplaner på vel 7 milliarder kroner på nettsiden i det tyske markedet, og sitter allerede på fordelen med strømnettet til RWE, som sikrer et nett på 1.100 mil med fiberoptiske kabler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.