BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fant ingen feil på HPs løpske tastatur

Ansatte i Stavanger Aftenblad opplevde at HPs trådløse tastatur sendte signaler til en PC 150 meter unna. Men Nemko fant ingen feil ved tastaturene.

29. nov. 2002 - 13:25
Stavanger Aftenblad

Hewlett-Packard Norge

Les også

Tastaturene ble sendt til testing, både hos Hewlett-Packard og hos Nemko.

Rapporten fra Nemko er nettopp offentliggjort. Det slår fast at det første "løpske" tastaturet - og to andre tilfeldig valgte eksemplarer - har en signalrekkevidde på nærmere 40 meter under fri sikt. Ingen av tastaturene viste tegn til å sende med større effekt enn det spesifikasjonene angir, slår Nemko fast.

Nemko konkluderer følgelig med at fenomenet ikke skyldes tastaturenes egenskaper, men stedlige forhold. Det må være objekter i nærheten som fungerer som ekstra antenne eller signalbærer, heter det.

Produktsjef Tore A. Särelind i HP Norge presiserer at problemet kun gjelder to-kanals tastaturer som nå er erstattet av modeller med 256 kanaler og automatisk kanalvalg.

- Av omlag 10.000 solgte tastaturer i Norge har vi kun hatt to bekreftede tilfeller og en håndfull andre henvendelser om ekstra lang rekkevidde, sier Särelind. Han anbefaler brukere som frykter avlytting å holde seg til vanlige tastaturer med kabel.

Fra uavhengig hold får digi.no bekreftet at det er mye erfaring for at gjenstander som er vanlig på et kontor eller i et hjemmemiljø, kan forsterke signaler fra trådløst IT-utstyr og utløse uforståelige fenomener.

HPs laboratorier i Grenoble har ennå ikke avsluttet sin testing av tastaturene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.