BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fast lanserer helt ny søketeknologi

Fast har inngått en avtale med en italiensk investeringsbank som avslører en helt ny søketeknologi fra selskapet.

3. juli 2000 - 11:21
Fast

Fast avduker nå ny programvare for søk i tradisjonelle databaser som lagrer tekst og tall. Dette åpner store muligheter for Fast, for alt fra banker, handelsbedrifter og offentlig sektor bruker SQL-databaser fra Oracle, IBM og Microsoft for å lagre alle transaksjoner de gjør.





Les mer om datavarehus:
- Datavarehus gir innsikt i egen verden
Salg av datavarehus til værs
Endelig litt intelligens til kommunenorge
Slik tjener du på den nye økonomien


- Vi kopierer ut data fra Oracles-systemene til Banca Imi over i vår egen database og søker i denne. Vår teknologi øker søkefarten 4-5 ganger, forklarer nyansatt Fast-sjef Rob Fisher til digi.no.

- Systemet vi leverer til den italienske investeringsbanken Banca Imi skal hjelpe deres kunder som handler aksjer. Banca Imi er svært avanserte og lar sin kunder handle aksjer med WAP-telefoner. Vår teknologi skal la deres kunder stille spørsmål om kurser og alt annet, både over Internett og WAP, forteller John M. Lervik, teknisk sjef i Fast, til digi.no.

- Vanlige databaser er bygget for å lagre en jevn strøm transkasjoner. Våre systemer vil la bedrifter søke i alle typer databaser (som har ODBC-tilgang). Det er en tilfeldighet at den første kunden er denne italienske investeringsbanken, sier Lervik.

Vi jobber med avtaler i alle de andre viktige markedene våre, forteller Lervik. Markedet skal være alle som har databaser, men de er de største kundene som får mulighetene først.
- Vi sikter oss mot løsninger i millionkroners-klassen først, sier Lervik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.