JUSS OG SAMFUNN

Fast tilbake på topp i april

Snart kan du søke i to milliarder internasjonale og ni millioner norske nettsider på SOLs Kvasir .

11. mars 2002 - 13:04


- Vi er litt forsinket, men vi vil være i mål i løpet av første del av april, forteller Fasts utviklingssjef Knut Magne Risvik til digi.no. Vi åpnet først trinn på fredag. Da gikk vi fra 635 til 800 millioner sider. Dette vil altså komme Fast-parnere som SOL Kvasir, Tiscali og Lycos til gode.Inktomi


Google åpnet 12. desember en indeks med tre milliarder søkbare dokumenter, men Risvik påpeker at det ikke sammenlignes med Fast. 1 milliard av disse dokumentene er bilder, videofiler og news-arkivet til Dejavu. Så er det også forskjell på Fast og Google - Googles to milliarder søkbare dokumenter inkluderer mye filer fra forskjellige PC-programmer som Word, Powerpoint, Excel, tekstfiler og logg-innsider.

- Google jukser ikke, men vi mener at folk flest er mest interessert i publiserte nettsider, sier Risvik.

Han lover blant annet bedre dekning av europeiske og norske nettsider. I midten av april vil du både kunne søke på flere norske nettsider og finne flere dokumenter på hver.

- Hvilke sider som har vært indeksert styres av antall lenker inn og ut. Blant annet har i dag ikke oversikt over statens Odin-server, men det vil vi ha i april, forteller Risvik. Vi får nå også på plass søkemekanismer som fanger opp dynamiske nettsider.

Dynamiske nettsider er sider du bare kommer til hvis du gjør et valg, for eksempel surfing til Dell.com og valg av et tilbud eller et land. Dermed kan Fasts søkemotor bli bedre til netthandel.

I dag er 4 millioner av de 800 millioner sidene hos Fast norske. Antallet vil vokse med indeksen og nå 8-10 millioner norske nettsider i april.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra