BEDRIFTSTEKNOLOGI

FBI innrømmer avlytting med virus

FBI innrømmer nå eksistensen av "Magic Lantern", et prosjekt for å fjerninstallere tastetrykksregistratorer på mistenktes PC-er, som datavirus.

13. des. 2001 - 08:25


Det spesielle ved prosjektet er ikke at FBI bruker tastetrykkregistratorer, men at det vurderer å fjerninstallere dem som datavirus. Tastetrykkregistrering har allerede vært brukt i kriminalsaker til å få tak i brukernavn og passord, slik at politiet blant annet har kunnet lese kryptert materiale. Installasjonen av disse registreringsprogrammene har skjedd i forbindelse med hemmelige ransakinger.

Antivirusleverandører har gjort det klart at de ikke vil etterkomme eventuelle forespørsler om å legge inn smutthull i sine produkter slik at FBI-virus slipper gjennom mens andre virus stenges ut. Det kan imidlertid tenkes at myndighetene benytter seg av den spente situasjonen etter terrorangrepene mot USA 11. september til å få vedtatt lovgivning som åpner for at antivirusleverandører kan pålegges å installere smutthull. Hvor virkningsfullt dette eventuelt blir er uklart, for alle antivirusleverandører er ikke amerikanske.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.