BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fellesselskap for mobil e-post

Det første fellesselskapet i samarbeidet mellom Ericsson og Microsoft skal utvikle og markedsføre mobile e-postløsninger for operatører. De første skal komme allerede i år.

11. sep. 2000 - 12:51



Les mer om alliansen mellom Ericsson og Microsoft:
Blir Microsoft/Ericsson mobiltelefonen slik?
Microsoft/Ericsson-samarbeid i det blå
Sju måneders samtaler bak avtalen
Ikke aktuelt med Microsoft i smarttelefonen
Microsofts mål med Ericsson-avtalen
Ericsson bekrefter forpliktelse overfor Symbian
Microsofts "mikronettleser" har dobbelt format
Ericsson og Microsoft i trådløs ektepakt
Ericsson i allianse med Microsoft?

Ericsson Microsoft Mobile Venture ABUlf Avrin


Formålet med selskapet er å utvikle løsninger som lar mobiloperatører tilby lettbrukt og sikker e-post til både yrkes- og fritidsformål. Løsningene vil også omfatte kalender, oppgaveliste og tilgang til bedriftssystemer. De første løsningene skal gjøres kommersielt tilgjengelige innen utgangen av året.

Løsningene skal utvikles med utgangspunkt i produkter fra Microsoft og Ericsson. Microsoft-produkter på tjenersiden - Windows 2000 og Exchange - skal integreres med Ericsson-teknologi for infrastruktur og mobilt Internett.. Kundegrunnlaget blir mobiloperatører over hele kloden.

Det presiseres ikke i det foreløpige materialet hva slags teknologi som skal inngå i løsningene. Men Avrin skaper klare forventninger til en eller annen form for talegjenkjenning med sin uttalelse som at "Mobil e-post bør være like lett som å prate på en mobiltelefonen, og det er grunnleggende sett dette vi vil hjelpe mobiloperatører å tilby sine kunder."

Ericsson tror mobilt apparatur vil overta for PC-er som hovedtilgangen til Internett innen 2003, og at mobilt Internett vil ha én milliard abonnenter innen 2005.

Samarbeidet mellom Ericsson og Microsoft vil ellers dreie seg om Microsoft-programvare til Ericsson-telefoner og Ericsson-teknologi til Microsoft-løsninger, særlig innen WAP og Bluetooth. Alliansen skal også fremme åpne standarder og UPnP ("Universal Plug and Play").

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra