BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ferguson: - Lett å knekke kopibeskyttelse av digital video

Den nederlandske kryptografen Niels Ferguson sier til digitoday han kan knekke Intels HDCP beskyttelse av digital video. På grunn av Sklyarov-saken kan han ikke si hvordan.

16. aug. 2001 - 15:46
High-bandwidth Digital Content ProtectionIntelDigital Content Protection LLC


Det er meningen å bruke teknologien i all slags utstyr for opptak, kopiering og visning av digital video, også distribusjonsenheter for "video on demand".

Niels Ferguson



Til digitoday.no sier Ferguson at HDCP-systemet er i startfasen, og at det først neste år vil spres i større skala.




Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

- Dette er et alvorlig brudd på min ytringsfrihet. Mitt yrke gjør at jeg reiser ofte til USA. Jeg kan ikke risikere å arresteres og fengsles for å ha publisert mine forskningsresultater.

Ferguson understreker at han ikke er truet av Intel, og at han ikke ble hindret i sin ferd hjem fra konferansen. Men så har han jo heller ikke avdekket hemmeligheten.

- Jeg frykter at EU kan komme til å vedta en DMCA-aktig lov. Det arbeides med regler som vil gjøre det lovstridig å besitte utstyr som kan knekke digital kopibeskyttelse, selv om hensikten med å bruke utstyret er å ta kopier til privat bruk, en rettighet som er nedfelt i all europeisk lovgivning om vern av opphavsrett, sier Ferguson til digtoday.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.