RESULTATERFINANS

Fikk Qualcomm-kontrakt til 45 mill.

Det norske telekomselskapet Nera har inngått en avtale med amerikanske Qualcomm om å levere utstyr til den chilenske operatøren Chilesats mobilnett. Avtalen er verdt 45 millioner kroner.

Øystein Kvistad
3. des. 1997 - 16:09

Leveransen omfatter radiolinjeutstyr fra Neras fabrikker i Bergen og Luton, såvel som utstyr fra Neras amerikanske samarbeidspartner Innova. Gjennomføringen starter i nær fremtid og skal fullføres i 1998, opplyser Nera i en pressemelding.

- Qualcomm er en meget interessant partner for Nera, sierer regiondirektør Arnfinn Tveit i Nera, som opplyser at forhandlingene om avtalen har lagt grunnlaget for videre samtaler om et utvidet samarbeid mellom selskapene om leveranser i andre geografiske områder og flere produkter

Fra sitt hovedkvarter i San Diego, utvikler, produserer, markedsfører, lisensierer og opererer Qualcomm kommunikasjonssystemer og produkter basert på digital, trådløs teknologi. Firmaet viktigste produktområder er Omni TRACS-systemet, et geostasjonært, satellittbasert, mobilt kommunikasjonssystem som gir toveis data- og posisjoneringsrapportering.

Qualcomm er også en betydelig aktør innen CDMA-baserte, trådløse kommunikasjonssystemer og -produkter, og deltar dessuten i utviklingen av Globalstars lavbane satellittkommunikasjonssystem.

Nera Latin-Amerika er inne i en kraftig vekstperiode. Siden etableringen i 1994 har ordreinngangen i regionen økt fra 60 millioner kroner i 1995 til årets budsjett på 450 millioner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.