Fiks ute for det kritiske IE-hullet

Sjekk at pc-en din har fått med seg den viktige oppdateringen fra Microsoft.

18. des. 2008 - 12:43

Ifølge Microsoft skal den svært viktige sikkerhetsoppdateringen for nettleseren Internet Explorer (IE) ha blitt distribuert verden over uten problemer, på både engelsk og andre språk, og for alle aktuelle Windows-utgaver, også Vista 64 bits..

Selskapet har samtidig utgitt en egen sikkerhetsbulletin, Microsoft Security Bulletin MS08-078 - Critical, som gir detaljer om hva oppdateringen dreier seg om.

Pc-brukere kan selv sjekke hvorvidt oppdateringen har gått gjennom hos dem, ved å sjekke loggen i Windows Update. Denne loggen inneholder en liste over alle oppdateringer som er gjort siden maskinen fikk Windows for første gang. I loggen identifiseres den aktuelle IE-oppdateringen ved nummeret til Knowledge Base-artikkelen der den omhandles, det vil si KB960714.

Oppdateringen er påkrevet for alle utgaver av Microsofts nettleser, fra 5.01 til 7. Også de som bruker IE 8 Beta 2 oppfordres til å installere oppdateringen. Brukere som av en eller annen grunn holder seg til eldre IE enn 5.01 oppfordres til å oppgradere nettleseren.

Dersom loggen til Windows Update viser at oppdatering KB960714 ikke er installert, kan man forsere installasjonen ved å klikke på lenken «Se etter oppdateringer på Internett fra Microsoft Update». Det kan være flere årsaker til manglende installasjon, som at pc-ens oppdateringer kontrolleres av systemansvarlige og at denne har funnet det hensiktsmessig å nedprioritere akkurat denne oppdateringen.

digi.no har erfaring for at noen brukere, av en eller annen grunn, kan ha gått glipp av en oppdatering av selve Windows Update-klienten, og at det kan medføre at man ikke umiddelbart får tak i IE-oppdateringen. Lenken «Se etter oppdateringer på Internett fra Microsoft Update» vil da gi anledning til å oppdatere Windows Update. Når det er gjort, skulle IE-oppdateringen bli tilgjengelig når man igjen klikker på denne lenken.

Merk at IE-oppdateringen KB960714 krever omstart for å fullføre installasjonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.