JUSS OG SAMFUNN

Filmbransjens advokater delte ut DVD-kode

Advokatene til filmselskapene sendte inn kildekoden til låsesystemet for DVD-plater som bevismateriale. Slikt bevismateriale er offentlig.

Einar Ryvarden
27. jan. 2000 - 13:46

Advokatene til filmselskapene som saksøker de som lagde og spredte kopierings-programmet for DVD-filmer, har bidratt til spredning av koden. Etter at blant andre norske Jon Johansen bidro til det såkalte DeCSS-programmet, har amerikansk filmindustri saksøkt ham og 72 nettsteder som sprer DeCSS.

For å anlegge rettssak, har advokatene sendt inn kildekoden til låsessystemet til domstolen i California. Det advokatene glemte, var at bevismateriale i amerikanske rettssaker er offentlig, hvem som helst kan komme og be om det. Dette skriver CNets News.com.

I kildekoden ligger datanøkler og de andre hemmelighetene som programmerere trenger for å lage en ny versjon av DeCSS. Nå har dommeren i Santa Clara i Silicon Valley på oppfordring fra filmbransjen unntatt kildekoden fra offentligheten.

Men kodene lå offentlig tilgjengelig i to uker. Om det er noen som har vært og kopiert kildekoden er ukjent. Det er heller ikke klart om filmbransjens sak er svekket av at deres advokater har gjort det samme som Jon Johansen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra