RESULTATERFINANS

Finansportal satser på aksjehandel

T-venture, venture-delen til Deutsche Telekom, kjøper 12 prosent av Wallstreet Online AG, en tysk finansportal. Finansportalen tar nå steget over til å tilby kundene aksjehandel via Internett for å få andre inntektskilder.

Oddmund Grøtte
16. nov. 2000 - 08:00
Wallstreet Online AG

Det er ukjent mark Wallstreet Online pløyer. Hittil er det ingen finansportaler som har tatt steget over til å tilby aksjehandel via Internett, men finansportalen leter nå etter alternative måter å tjene penger på, ifølge en pressemelding.

Årsaken til dette er at inntektspotensialet for Internett-annonsering er begrenset og personalkostnadene for å tilby informasjonstjenester er meget høye. På grunn av dette ønsker selskapet å prøve nye metoder.

I 1999 hadde finansportalen nesten ti millioner kroner i inntekter, men håper at den nye tradingplattformen, som skal være klar 20. november, kan tiltrekke seg "aktive tradere". Deres målgruppe er de som gjør minst 50 transaksjoner i løpet av et år. Problemet til mange av de andre nettmeglerne er at det er svært mange inaktive kunder som bare gjør få handler.

Gründeren av Wallstreet Online mener at selskapets status som en uavhenging finansportal vil promotere deres satsing på nettmegling. Selskapet forventer 300.000 besøkende og over 200.000 registrerte brukere.

Wallstreet Online er ikke notert på noen børs, men planen er en børsintroduksjon i løpet av første kvartal 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.