BEDRIFTSTEKNOLOGI

Finanssjef går fra konkurstruet Iridium

Den nyeansatte finanssjef i satellittselskapet Iridium, Leo Mondale, slutter etter bare noen få måneder i stolen. Nå skal eksterne konsulenter planlegge hvordan selskapet skal reddes.

Frode Eriksen
2. sep. 1999 - 13:04

Iridium som sist måned bad om konkursbeskyttelse etter å ha misligholdt en rekke lån, gir ikke helt opp, og engasjerer nået team spesialister for å hjelpe selskapet på rett vei. Samtidig finner finansdirektør Leo Mondale hatten sin og forlater det kriserammede selskapet.

Iridium bygger på en 10 år gammel teknologi der meningen var å tilby satellittelefoni ved hjelp av et globalt satellittbasert mobilnett, bestående av 66 satellitter. Kundene har imidlertid uteblitt, noe som har skapt økonomiske problemer for selskapet. I sommer måtte Iridium innse at en rekke regninger ikke kunne betales.

Mondane sier at han ble rekruttert for å bidra til selskapets omstruktureting, men at dette ikke lenger er mulig.

Nå er det det New York-baserte Alvarez & Marsal, med spesiell erfaring fra kriserammede bedrifter som skjal forsøke å snu skuta. Administrererde direktør i selskapet, David Gibson, er utnevnt som konstituert finanssjef i Iridium.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.