RESULTATERFINANS

Finanstjenester blir en råvare

I en ny konsulentrapport fra Deloitte Consulting konkluderes det med at finansielle tjenester er i ferd med å transformeres til en råvare-business.

Oddmund Grøtte
10. okt. 2000 - 12:43
Deloitte Consulting"Reinventing Financial Services".


Som en følge av dette vil marginene bli mindre, og gjøre at volum blir en vesentlig faktor. Internett komprimerer tid og gjør informasjon tilgjengelig for alle. Nå kan kundene enklere shoppe rundt mellom forskjellige tilbydere for å finne den leverandøren som tilbyr den billigst. Resultatet er at flere finanstjenester som for eksempel boliglån blir en råvare der pris er den viktigste faktoren i valg av tjenester.


Merril Lynch sliter på Internett:
Innovasjon og Internett gir store aksjonærverdier

- Internett bryter ned mange av fordelene flere banker hadde i "bricks and mortar" økonomien. Der for er det viktig å skreddersy for den enkelte kunde. Jo mer du personaliserer, jo mer sannsynlig er det for å beholde kundene, heter det videre i rapporten.

Dette innebærer også innovasjon og strategiske allianser, helst på tvers av bransjene.

DnB satser sammen med Telenor i den nye økonomien:
DNB og Telenor på terskelen til netthandel


- Disse fundamentale skiftene transformerer den finansielle næringen til å bli en råvare-business. Det viktigste kriteriet er pris og derfor må finansleveradørene gå videre i å tilby tjenester gjennom flere kanaler. Bankene må starte på nytt i å hjelpe kunden til å finne gode personlige løsninger og tilby flere distribusjonskanaler, konkluderer rapporten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra