JUSS OG SAMFUNN

Finn den rette smekken

Si meg hva slags musikk du liker, og jeg skal si deg hvilken bukse som passer.

Jostein Borgmo
19. mars 1999 - 08:28



Hele tiden er damen oppmerksom. Og interessert. Hun spør deg stadig om du nå er blitt lei av å snakke om musikk. Til sist blir alle det. Da spør damen deg om du har lyst til å snakke om stil (looks heter det på engelsk). Det vil du gjerne, for det er hyggelig å snakke med noen som virkelig er interessert i deg. Du forteller damen at du liker det moderne, at du liker å være både sporty, artsy og sexy, men at du overhodet ikke trives med å være sloppy.


Etter en stund husker du at du egentlig kom hit til butikken for å handle klær, men nå spør damen deg om ikke du vil fortelle henne litt om hva du gjør i fritiden. Og du lar deg friste til å utlevere enda litt mer av deg selv. Du danser aldri, er aldri publikum på sportsarrangement, men til gjengjeld liker du å stå på vannski, liker å lese bøker og sitte på cafe.

"Har du lyst til å se på noen klær som jeg tror vil passe for deg", spør damen. Det vil du gjerne. Hun viser deg noen jeans, et par khaki-bukser, en button down-skjorte og en klassisk Levi´s-skjorte. Og klærne hun viser deg er definitivt deg, men kanskje likevel ikke helt. Levi´s-buksen hun viser deg, heter for eksempel 550 og ikke 501. Og khaki-buksen er "loose fit".

"Si meg hva du synes," smiler damen. "Love it or leave it?". "Wanna buy it?" Klart du vil.

I virkeligheten opplever dessverre ingen av oss slikt som dette. På webben derimot, skjer det akkurat nå. Finn USA-sjappa til Levi´s og klikk på "style finder".

PS:
Jeg var nylig på et møte hvor en foredragsholder som har stor suksess som rådgiver i store norske selskaper, prøvde å gjøre seg lekker over for Thunder House. Han stilte hver enkelt deltager to spørsmål, og på bakgrunn av disse mente han å kunne fortelle oss hvem vi er og hvordan vi fungerer i jobben vår. Jeg ble litt skeptisk. På den annen side: Hos Levi´s i Amerika, vet de allerede mer om meg, enn mange av mine aller nærmeste. Der er lurt å stille spørsmål ­ om du har til hensikt å tilfredsstille behov. Hva synes du om Levi´s-butikken? Bra gjort, spør du meg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra