KARRIERE

Finsk frustrasjon: - Nordmenn er treige og feige!

Mer enn 40 lag fra Sverige, 15 fra Finland, men kun seks fra Norge. Det er status etter at finske Ninni Kähkönen har fartet land og strand rundt på jakt etter bedrifter som vil ta en utfordring og konkurrere mot andre i IT-bransjen.

Herman Berg
23. des. 1999 - 08:18

Konkurransen arrangeres av det finske selskapet European Business Institute og har som mål å få inn flest mulig IKT-bedrifter til å konkurrere mot hverandre. De nasjonale og regionale konkurransene kulminerer i en europeisk finale, etter at kampene er ført gjennom et år.

Den siste konkurransen er nettopp avsluttet og der stakk svenske Ericsson av med tittelen "Europamester i ledelse".

Les:
Mikrobølgere fra Ericsson vant EM i ledelse 
På nyåret går startskuddet for en ny konkurranse med IT-selskap fra de nordiske land. 19. januar år 2000 er satt som kick-off dato, som uoffisielt har fått tittelen "Norgesmesterskap i IT-ledelse". I realiteten er det et "Nordisk mesterskap i IT-ledelse".


De ulike deltakerne i tre nordiske land har blitt slått sammen (Finland, Sverige og Norge), hovedsakelig på grunn av den dårlige oppslutningen her på berget.

I Norge er IKT Norge og Internett Kanal 1/digi.no med på å arrangere den lokale/regionale varianten. Deltakerne får praktisk øvelse i hvor gode de er til å takle dagligdagse og mer komplekse problemstillinger i arbeidslivet.

- Jeg er forbauset over hvor vanskelig det har vært å få nordmenn med i bedriftsspillturneringen. Det er et konsept som er godt akseptert i Finland og Sverige på grunn av at det kombinerer det morsomme med nyttig kompetanseutvikling, sier Ninni Kähkönen som er partner og ansvarlig for å rekruttere deltakere i de nordiske landene.

- Et team jobber sammen mot et felles mål gjennom å lage en strategisk plan som blir til taktiske beslutninger under en fiktiv fireårs periode. Konkurransen fokuserer på effektivitet og resultat, det vil si kroner og øre, hvilket jo bør være viktig for alle som vil gjøre business, sier hun med et lite spark til den hittil så lite resultatorienterte internettbransjen.

- Det virker som om norske bedrifter ikke tør utfordre verken seg selv eller andre og eksponere sine kunnskaper i en konkurranse. Dette er noe som jeg har opplevd veldig sterkt - i tillegg til at beslutninger tas veldig treigt, mener hun og oppfordrer alle til å ta utfordringen på strak arm.

Finnen kan ikke love store pengepremier. Hvis man kvalifiserer seg videre til den internasjonale finalen, får deltakerne reise til et stort europeisk land med alle kostnader dekket, kan eventuelt dra tilbake med en pokal og en uforglemmelig opplevelse. Finalen som nettopp ble arrangert, gikk av stabelen i Paris, den neste EM-finaledestinasjonen er foreløpig ikke bestemt.

Ett av hindrene for deltakelse kan være inngangsbilletten. Det koster 26.500 norske kroner for en bedrift å være med.

De seks norske lagene som er med, er som følger:
1. Rubicon Norge (to lag)
2. WM-data AS
3. Infostream
4. EUNet Norge
5. Cisco Systems Norge

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.