BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fire av fem må slutte i Packard-Bell

Packard Bell kvitter seg med 2200 ansatte - hvorav 12 av 13 toppsjefer - i USA, og trekker seg fra det amerikanske detaljistmarkedet. - Europa berøres ikke, forsikrer markedssjef Thomas Hagelid i Bull AS.

Eirik Rossen
3. nov. 1999 - 15:58

Midt på 1990-tallet var Packard Bell blant verdens mest selgende PC-merker. Da problemene meldte seg, kom parhestene japanske NEC og franske Groupe Bull på banen og fordelte selskapet mellom seg, 88 prosent til NEC og 12 prosent til Bull.

Packard-Bell USA tapte i alt mer enn én milliard dollar i årene 1997 til 1998. Ifølge Wall Street Journal krevde eierne at tapet for inneværende år måtte begrenses til 100 millioner dollar. Da det ble klart at selskapet lå an til å tape rundt 150 millioner dollar, slo de til.

Fabrikken i Sacramento i California legges ned. Bare der mister 1000 jobben.

Callsenteret i Utah skal selges, med alle 600 ansatte.

Administrasjonen skal slankes radikalt. Av 2600 arbeidsplasser, gjenstår et sted mellom 300 og 400. Av den ledende kjernen på tretten, beholdes bare salgsansvarlige for bedriftsmarkedet.

Packard Bell skal ikke lenger selges gjennom amerikanske detaljister.

- Europa berøres ikke, forsikrer markedssjef Thomas Hagelid i Bull AS. - Operasjonene i Europa håndteres av Packard Bell NEC Europa som er helt uavhengig av Packard Bell USA. Vi vil fortsette å selge Packard Bell PC-er til våre ansatte og i hjemme-PC-kontrakter.

Det norske Packard Bell-selskapet er organisert som en avdeling av europaselskapets britiske datter. Daglig leder Øystein Helgesen var i ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.