BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fire Linux-distribusjoner konkurrerer om Mac

Apples tjenersystem MacOS X Server har en kjerne identisk med Linux. Men stadig flere feinschmeckere krever ekte Linux. Fire distributører konkurrerer på dette markedet: LinuxPPC, Terra Soft Solutions (Yellow Dog), SuSE og Debian.

Eirik Rossen
7. jan. 2000 - 12:46
LinuxPPC
Terra Soft Solutions Inc


Terra Soft har tatt på seg å tilby Linux PowerPC-brukere tilpassede varianter av kommersiell programvare, og har hittil tilrettelagt Loki-spill samt FrontBase, Urchin og Communigate Pro. Nyheten på MacWorld er en Linux-variant av den utvidede webtjeneren iTools fra Tenon Intersystems (må ikke forveksles med den nye iTools-tjenesten på Apples nettsted). Tenons hovedprodukter er webtjeneren WebTen og utvidelsen iTools for MacOS X.

En annen oppgave Terra Soft har tatt på seg, er å tilby en enbrukervariant av Yellow Dog spesielt tilpasset hjemmebrukere og små organisasjoner. På MacWorld forhåndsvises noe av denne kommende pakken, døpt "Gone Home". Gone Home vil bygge på grensesnittet KDE og inneholde en rekke standard applikasjoner.

Den tyske Linux-distributøren og europeiske markedslederen SuSE er også tilstede på MacWorld 2000 med en beta utgave av sin SuSE Linux 6.3 for PowerPC. Den ferdige pakken ventes til våren, og lover å være identisk med selskapets distribusjoner for Intel- og Alpha-plattformene. Med håndbok og 60 dagers support vil prisen være 46 euro.

Linux-versjonen til Debian har vært stabil siden februar 1998 på flere PowerPC-merker, blant dem Apple og PReP. Organisasjonen opplyser at rundt 90 prosent av den kommende ferdige pakken "Potato" er allerede tilgjengelig, men at den offisielle lanseringen vil utsettes til Debian gjøres klar i versjon 2.2, antakelig til våren.

Les også disse artiklene om MacWorld 2000:
Apple gjør programvare til brukskunst
Apple investerer 200 millioner dollar i Earthlink
Bortenfor boksen lokker Internett og et nytt brukermiljø

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra