RESULTATERFINANS

Fireåring med voksesmerter

Lørdag fyller Neuer Markt fire år. Investorene kan se tilbake på en periode hvor vekstbørsen har gått fra å være Wunderkind til problembarn.

Oddmund Grøtte
9. mars 2001 - 15:14


Likevel er ikke kursutviklingen utelukkende negativ sett over hele fireårsperioden. Av totalt 337 noterte aksjer er mer enn 50 stykk verdt mer enn det dobbelte av verdien i forhold til børsintroduksjonen. 25 prosent av aksjene har steget mer enn 30 prosent i forhold til børsintroduksjonen, ifølge den tyske avisen Handelsblatt.

Derimot er utviklingen det siste året begredelig. Av de selskapene som ble børsnotert i løpet av det siste året, har mer enn halvparten av selskapene falt mer enn 50 prosent i verdi. Dette har ført til at den totale markedsverdien falt fra 1.919 milliarder kroner til 770 milliarder kroner i skrivende stund - altså et norsk Statsbudsjett. I gjennomsnitt har selskapene falt med 74 prosent, mens IT-selskapene notert på Hovedlisten på Oslo Børs har falt med 31 prosent det siste året (ikke justert for markedsverdien til hvert enkelt selskap).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra