BEDRIFTSTEKNOLOGI

Firedobling av mobile bredbåndsbrukere

Et raskere mobilnett skal firedoble antall brukere innen året.

Stadig flere ønsker å bruke mobilt bredbånd mens de er på farten. Det er nå 100.000 brukere av mobilt internett, mens tallet i slutten av året bør ha nådd 400.000 brukere. I Sverige er veksten estimert til fra 100 000 kunder i 2006 til mellom 400 og 600.000 i løpet av året. 25 prosent av brukerne i Sverige har kuttet sin egen bredbåndslinje hjemme.

Med HSPA, også kjent som turbo-3G, og LTE (Long Term Evolution), super-3G, blir mobilnettet stadig raskere. LTE er en videreutvikling av HSPA og skal støtte nedlastingshastigheter som i teorien kan være så høye som 100 megabits per sekund, mens opplastingshastigheten er begrenset til 50 megabits per sekund.

Post- og teletilsynets direktør Willy Jensen la frem ekomstatistikken for 2007 og første kvartal 2008 i forrige uke.

Markedet har 35 mobiltelefonselskaper, og hele 154 bredbåndsselskaper.

Første kvartal av 2008 så en sterk vekst i antallet mobile bredbåndsabonnementer - hele 30.000 flere kunder skaffet seg dette i de tre første månedene av året.

Det utvikles nemlig mange nye tjenester, først og fremst sosiale nettjenester. Det har eksempelvis blitt enkelt å laste opp bilder til Facebook rett fra mobilen, og nye tjenester som Watch TV lar deg lage din egen TV-stasjon og dele videoene dine med verden. Dette krever høye hastigheter, skriver amobil.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.