KARRIERE

Flere oppsigelser i DinSide

Nettavisen DinSide.no sier opp tre ansatte - en selger og to journalister - på grunn av salgssvikt. I tillegg har markedssjefen sagt opp. - Vi ville selvfølgelig vært dette foruten, men det er ingen vei utenom - vi må kutte kostnader, sier publisher Bernhard Steen til digi.no.

25. sep. 2001 - 18:54
DinSide ASScandinavia Online AS





I mars i år satte SOL bremsene på for alvor; kostnadsutviklingen i DinSide måtte snus. Fire ansatte i tre stillinger ble da sagt opp i det SOL-direktør Kristin Skogen Lund omtalte som "kostnadskontrolltiltak".

Bernhard Steendigi.no


- Dette er selvfølgelig ikke noen ønskesituasjon for noen av partene, men det er et grep vi uansett må ta, sier Steen og legger til at nedbemanningen "tar høyde for at markedet blir enda tøffere utover høsten enn det det har vært til nå".

Til tross for nedadgående konjunkturer og tilløp til panikk i finansmarkedene, ser likevel Steen lys i tunnelen.

- Du må huske på at det er én ting som har endret seg den siste måneden, og det er at annonsørene nå endelig får demonstrert at Internett er en uovertruffen mediekanal. Det er til dels fenomenal respons på de nye, store plakatene som endel nettaviser nå kjører, og det må også mediebyråene snart få med seg, sier DinSide-gründeren.

- Hva med alternative inntektsmodeller?

- Vår styreformann (Kristin Skogen Lund, red.anm.) sitter i Innholdsnett-gruppen, så vi følger jo interessert med på hva som skjer på den fronten. Samtidig er det slik at mange snakker om brukerbetaling for innhold på nett, men faktum er jo at brukerne allerede betaler i dyre dommer for det innholdet de får, sier Steen som slett ikke har mistet troen på at det går an å leve godt som nettavis ene og alene på annonseinntekter:

Det er dessuten på tide å avlive noen myter, mener han:

- Det er nesten ingen aviser og tidsskrifter som ikke lever av annonser, selv om mange gjerne vil påstå noe annet, sier Steen og lar det skinne gjennom at det samme bør være en gangbar inntektsmodell også på Internett.

Bernhard Steen vil av hensyn til konkurrentene ikke kommentere hvor mye DinSide har nedjustert sine budsjetter med i forhold til ambisjonene ved inngangen av året, og røper heller ingen tall om selskapets finansielle stilling. Men skal en dømme etter tidligere signaler fra konsernsjef Birger Steen i Scandinavia Online, har eierselskapet fortsatt stor tro på DinSide:

- Vi eier hele DinSide, og det vil ikke være aktuelt å slå selskapet konkurs. Sånn sett støtter vi allerede dagens drift i og med at de alt går med underskudd, sa Birger Steen til digi.no i vinter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra