JUSS OG SAMFUNN

Flere surfere bruker mindre tid

I desember i fjor økte antallet nettbrukere sett i forhold til november. Men den gjennomsnittlige nettbrukerne bruker mindre tid på nettet enn tidligere. Det viser en måling fra Nielsen/NetRatings.

Sigvald Sveinbjørnsson
19. jan. 2001 - 11:01

Tallet på aktive nettbrukere steg 3,2 prosent til 109 millioner i desember, fra 105 millioner i november. Det viser en analyse som nettmålingsselskapet Nielsen/NetRatings har foretatt. Det melder Wall Street Journal.

Analysene er gjort på bakgrunn av panelmålinger av 70.000 brukere som går på nettet i alle fall en gang per måned.

Den gjennomsnittlige nettbrukeren logget seg på nettet 28 ganger i desember. Det er en nedgang sett i forhold til måneden før, da gjennomsnittsbrukeren var på nettet 31ganger.

Gjennomsnittstiden til hver pålogging var på 32 minutter.

Men i desember i fjor brukte den gjengse nettbrukeren 14 timer og 51 minutter på nettet. I oktober samme år var den tilsvarende varigheten 17 timer og 30 minutter, melder Wall Street Journal.

Nielsen/NetRatings mener dette har en sammenheng med at desember er en feriemåned, med familieaktiviteter og reiser. Dette trakk "surfetiden" dramatisk ned. Det er ventet at nedgangen vil være stabilisert i inneværende måned, januar.

Men ser man på desember 1999 i forhold til desember 1998, har det både vært økning i antall brukere, og tiden disse bruker på nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.