BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flest voksne spiller online

Nye undersøkelser viser at stadig flere tar i bruk flerbrukerspill som kan spilles på tvers av Internett. De fleste er godt voksne.

21. mai 2003 - 14:29

Online-spill, det vil si dataspill hvor brukeren kan spille sammen med brukere i andre deler av verden ved hjelp av Internett, er i kraftig vekst. Ikke minst skyldes dette at den typiske spillbrukeren ikke lenger passer med stereotypen av en kvisete tenåring.

Amerikanske analyseinstituttet Ipsos-Insight har gjort en undersøkelse hos 1350 amerikanske husstander utstyrt med spillkonsoller eller PC-er. Hele 37 prosent av disse sier at de innen årets slutt vil være aktive på Internett-lekeplassen. Dette er nesten en dobling siden 1999, hvor det tilsvarende tallet var 18 prosent.

Også alderen på spillerne har endret seg dramatisk. Omtrent 41 prosent av spillerne er eldre enn 36 år, mens kun 30 prosent er yngre enn 18 år. De resterende 29 prosentene er mellom 18 og 35 år gamle.

Britiske ELSPA (Entertainment & Leisure Software Publisher's Association) har gjort tilsvarende observasjoner på vanlige dataspill i Europa. Ifølge organisasjonen er de aller fleste som spiller dataspill mellom 25 og 34 år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra