BEDRIFTSTEKNOLOGI

Flyspill med krigshistorie

digi.no har testet flysimulatoren World War 2 Fighters fra Jane's Combat Simulations. Spillet tar med sin glimrende grafikk deg med tilbake til andre verdenskrig.

Audun Melbye
11. mars 1999 - 09:03

World War 2 Fighters er både en bra flysimulator og en lærebok om den andre verdenskrig. I spillet er du i et museum fra krigens dager. Her kan du lese om og se bilder av bakkeenheter og fly, samt lese krigshistorie. Men du kan selvsagt også utføre flyoppdrag.

P-51D Mustang, fortsatt i lufta. <i>Skjermbilde: digi.no</i>
P-51D Mustang, fortsatt i lufta. Skjermbilde: digi.no

Du kan velge mellom sju forskjellige fly, blant annet Supermarine Spitfire MK. IX og P-38J Lightning. Det er flere forskjellige måter å spille på. Blant annet Campaign, der du velger hvilken side du vil være på (de allierte eller aksemakten) og gjennomfører forskjellige oppdrag for den siden, og Quick Mission, en slags nærkamp mellom jagerfly der du velger hvor mange fly som skal være på hver side.

I selve spillet er grafikken meget detaljert og fin. Et lite problem dog: Når det gjelder tåke så kommer det like mye tåke inni flyet som utenpå. Skyene er veldig realistiske. Bygninger, derimot, ser man tydelig er tegnet.

Du merker G-kraften ved at synet blir dårligere. Virker kraften mot bunnen av flyet, får du tunnelsyn eller synet blir grålig. Virker kraften oppover mot hodet til flygeren, får flygeren for mye blod til hode og skjermen blir helt rød.

Spillet har dessverre ikke støtte for ForceFeedback.

Ikke fullt så flyvedyktig lenger. <i>Skjermbilde: digi.no</i>
Ikke fullt så flyvedyktig lenger. Skjermbilde: digi.no

I pakken finner du to CD-er, en installasjonsguide og en 90 siders bok proppfull av krigshistorie og grundige beskrivelser av flyene som er med i spillet. I tillegg følger det med en 20 sider over selve spillet og hva de forskjellige knappene på tastaturet eller joysticken, samt en plakat som forklarer det samme.

Spillet krever Windows 9x, Pentium 200 MHz, 64 MB RAM, 6X CD-ROM, 3D akselerasjonskort men det anbefales å ha Pentium II 300 MHz, 64 MB RAM, 8X CD-ROM, 3Dfx-basert 3D-akselerator.

Jeg synes dette var et virkelig underholdende spill på grunn av alle mulighetene med forskjellige måter å spille på, at det er mulig å ha med åtte spillere på nettverk og at det er så avansert at det tar lang tid å lære seg alt og bli skikkelig god.

Audun Melbye (14) går til daglig i klasse 9A på Bytårnet skole i Moss, men gir denne uken av sin tid for å hjelpe digi.no med test av dataspill.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.