BEDRIFTSTEKNOLOGI

FN-rapport sier Norge er en IT-sinke

FNs utviklingsprogram har utarbeidet en rapport som plasserer Norge bak både Finland, Sverige og Island når det gjelder teknologisk utvikling. Danmark var ikke med i rangeringen.

Therese Werenskiold
10. juli 2001 - 15:12
FNs utviklingsprogram

- Nå må det tas et krafttak for å sikre en tilfredsstillende rekruttering til de teknologiske og naturvitenskaplige fagene. Vi kan ikke basere fremtiden vår på import av teknologisk kunnskap, sier stortingsrepresentant og leder i utenrikskomiteen, Einar Steensnæs, i en kommentar til FN-rapporten.

- Utviklingen ved universitetene har lenge vært bekymringsfull, og FN-rapporten gir god grunn til å rope et kraftig varsko. Dersom Norge forsømmer realfagene, vil vi bli mer avhengig av "importert" kunnskap og kompetanse innen teknologisk forskning og utvikling. Det kan i sin tur ramme produktutvikling og verdiskapning i næringslivet. Norge kan ikke være bekjent av en slik utvikling. Det er liten trøst å hente i at Danmark, av tekniske grunner, ikke er med rangeringen, sier Steensnæs.

Han mener utdanningsministeren nå bør vurdere nødvendige stimuleringstiltak for å bedre rekrutteringen til realfagene.

- En sterkere satsing på forskning innen teknologiske fag, støtte til rekrutteringsprosjekter for lærere i realfag og stipendordninger/avskrivning av studiegjeld for realiststudenter bør være aktuelle tiltak å gjennomføre, mener Steensnæs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.