JUSS OG SAMFUNN

Følg nett-krigen dag for dag

Dagbladets nettutgave følger krigen mellom Netscapes Navigator og Microsofts Internet Explorer. Fra sine egne oppslag, henter de ut den prosentvise fordelingen mellom de to webleserne. - Vår intensjon er at leserne selv skal følge utviklingen, uten å behøve å stole på tall fra Microsoft og Netscape, sier Terje Johansen i Dagbladet på Nett.

Rune F Olsen
1. okt. 1996 - 09:00

I går kveld lanserte Dagbladet sin uhøytidelige overvåking av den pågående krigen mellom Netscape og Microsoft. Med sin Internet Explorer, ventes det nå at Microsoft vil ta markedsandeler fra Netscape. På Dagbladet-statistikken, har Microsoft økt fra 8 prosent til 14 prosent siden 10. september.

Scriptet som overvåker trafikken på Dagbladet-sidene er unnfanget av Dagbladet selv, og utviklet av Telenor Online. - Vi har spesifisert våre ønsker ned til minste detalj. Selve algoritmen på scriptet er ikke så lett. Blant annet presenterer en betaversjon av Internet Explorer seg faktisk som Mozilla når den åpner og leser web-sider. Det holder altså ikke bare med å lese logen over trafikken på sidene, sier Johansen til digi:media.

Hvor nøyaktig er denne statistikken?

- Jeg tror den er meget representativ for utviklingen, sier han og legger til: - Selve krigen mellom Microsoft og Netscape er dødsseriøs, men denne statistikken er tross alt ganske uhøytidelig.

Han understreker også at det er viktig å skape egen aktivitet på nettutgaven av Dagbladet, uavhengig av papirutgaven.

- Vi må stå på egne ben, selv om vi har et moderorgan som leverer veldig bra stoff, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.