JUSS OG SAMFUNN

Følg valget direkte på nett

Når stemmelokalene lukker dørene i kveld, kan stemmetellingen følges på flere nettsteder. De tider er forbi der kun radio og TV formidlet valgnyheter ut i de små timer.

Hilde Nyman
13. sep. 1999 - 18:42
IBMNRKTV2AftenpostenNTB

- Kan man risikere at disse mediene regner ut valgresultatet før det offentlige?

Kjell Tørnby


Derfor - om du skal følge valget på nettet, her er noen pekere:

Adressen er www.valg.no/


NRKs nettsider vil formidle opptellingen direkte. Her kan leseren klikke seg inn på sin kommune og/eller sitt fylke og følge den lokale opptellingen. Her kan man også følge med på hva som skjer i Studio 1 på Marienlyst. I skrivende stund er det ganske stille på www.nrk.no/valg99/.


TV2 har satset på at leserne skal diskutere på deres sider, her er det tilrettelagt for diskusjoner innen de ulike temaene som har preget valgkampen. På www.tv2.no/valg99/ foregår det blant annet en heftig innvandringsdebatt.

Aftenposten har startskudd for formidling av tellinger på sine valgsider på Internett klokka 21:00. "Tanta i Akersgata" hadde også ved forrige valg avtale med IBM om formidling av grovtellingsresultatene, og nettstedet vil formidle sammenliknbare tall fra dette valget. I 1995 klarte ikke Aftenpostens server den store trafikken og brøt sammen. I år forsikrer avisen at de står klar til å ta i mot en strøm av valginteresserte nettlesere. Du kan jo se selv på www.aftenposten.no/spesial/valg99/.

Nettavisen har også egne valgsider, men vil nok støtte seg på informasjonen fra NTB. Her vil det sannsynligvis også bli en fyldig nyhetsdekning, da de ikke har direkte avtale med IBM. Nettavisen har flere timer før valglokalene stenger laget ferdig siden hvor de foreløpige resultatene skal legges ut. Adressen er: www.nettavisen.no/valg99/.

Hvis du fremdeles ikke har bestemt deg hva du skal stemme, og klokken ennå ikke er slagen 21:00, kan du jo ta en tur innom enten Aftenposten eller TV2, begge har "tester" som skal hjelpe deg med å finne hvilket parti du er mest enig med.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.