BEDRIFTSTEKNOLOGI

For få web-adresser

The Internet Society (IS) har trukket sin støtte til å opprette flere navn for toppdomener på Internett, parallelt med navn som "com", "gov" og "edu", og har istedet foreslått å opprette en komiteè på ni medlemmer som komme med et nytt forslag.

Frode Eriksen
24. okt. 1996 - 17:00

Det er et stadig økende antall konflikter om retten til spesielle navn på Internett, som gjorde at forlaget om flere topp-domeneadresser på Internett ble lansert.

Mange bedrifter som ønsker å markedsføre seg på Internett vil gjerne ha enkle adresser som folk husker. Ofte er disse adressene opptatt av andre bedrifter eller privatpersiner. Flere navnekonflikter har dukket opp i kjølvannet av dette. Blant annet måtte MTV til rettsalen for å få til et forlik med en av sine egne ansatte som hadde kjøpt rettighetene til "mtv.com".

Alle web-sider har sin ulike adresse, som ender på to eller tre bokstaver. The Internet Society som har bidratt til utvikling av ulike Internett-standarder støtter ikke lenger forslaget fra august om å etablere 150 nye topp-domenenavn, men mener likevel at problemet må ses nærmere på av en spesielt oppnevnt komiteè.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.