RESULTATERFINANS

Ford: Selger nettbiler for 1 milliard dollar

Det amerikanske bilselskapet Ford Motor oppgir at de har solgt biler for 1 milliarder dollar over nettet i fjor. Nå blir nettet stadig viktigere for det store bilkonsernet.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. jan. 2001 - 14:02

Den amerikanske bilgiganten Ford Motor har etablert sin egen e-commerce divisjon for å drive frem salg over nettet. Og allerede i år 2000 bar arbeidet frukter. Lederen for e-commerce divisjonen, som går under navnet ConsumerConnect, sier til Wall Street Journal at Ford Motors kan takke nettet for at de solgte biler for 1 milliard dollar, omtrent 9 milliarder norske kroner.

I alt har 115 millioner unike brukere logget seg inn på det multinasjonale konsernets forskjellige nettsider. Det er en dobling av antallet innlogginger fra året før. Ford Motors råder over bilmerker som blant annet Ford (!), Lincoln, Mercury, Volvo og Land Rover.

Nå mener Ford at bilkjøp over nettet gjør forbrukerne mer fornøyde. Lederen for selskapets e-divisjon, Brian Kelley, forteller den amerikanske avisen at netthandlingen fører til at kundene føler at de har mer kontroll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra