JUSS OG SAMFUNN

Foreslår å begrense Telenors TV-makt

I forbindelse med utlysningen av konsesjonen for det digitale bakkenettet anbefaler Post- og teletilsynet og direktør Willy Jensen, at det vurderes begrensninger for aktører med sterk markedsmakt, som for eksempel Telenor.

Frode Eriksen
17. okt. 2001 - 08:22
Telenor ASAPost- og teletilsynet
Willy Jensendigi.noKulturdepartementet

Senter for Medieøkonomi





Statens Medieforvaltning

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA


Både Erik Rynning fra TV Invest AS og administrerende direktør i UPC Nord-Europa, Lars Helgerud Andersen uttrykte skepsis til at Telenor skulle få kontrollen over en ny infrastruktur.

Rynning stilte spørsmål om Telenor og NRK hadde en skjult dagsorden i sitt arbeid med bakkebasert digital-TV, der målet var å vri en milliard eller to ekstra ut av staten, mens Helgerud Andersen bad om at konsesjonsutlysningen for det nye bakkenettet ble sendt ut på høring. Han fryktet at med Telenor som utbygger og driver av bakkenettet så ville en kunne få en slags første og annenrangs tildeling av kapasitet. Han uttrykte også motstand til at staten på noen måte skulle subsidiere nettutbyggingen.

Viseadministrerende direktør i Telenor Plus, Erik Nord, sa at i det bakkebaserte digitalnettet er det et svært vanskelig å regne lønnsomhet på, men erkjente at den som ble sittende med nettet ville få et slags monopol. Han mente at en måtte finnes en løsning med et regulatorisk regime for bakkenettet.

Willy Jensen benyttet også anledningen til å foreslå en dato for innføringen av digital-TV i Norge. Alle frekvenstillatelser som er gitt så langt går nemlig ut i november 2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra