JUSS OG SAMFUNN

Forlik om indeksering

Meltwater og Mediebedriftenes Klareringstjeneste avslutter lang strid.

Meltwater og Jørn Lyseggen inngår avtale med Mediebedriftenes Klareringstjeneste. En ny avtale avslutter en mangeårig strid om betaling for indeksering av nettavisers innhold.
Meltwater og Jørn Lyseggen inngår avtale med Mediebedriftenes Klareringstjeneste. En ny avtale avslutter en mangeårig strid om betaling for indeksering av nettavisers innhold.
26. nov. 2012 - 15:44

Meltwater News og Mediebedriftenes Klareringstjeneste er blitt enige om å legge vekk en mangeårig konflikt om retten til å indeksere nettavisers innhold på internett.

- I stedet for å bruke penger og krefter i rettssystemet har partene signert en avtale hvor vi definerer et samarbeid for å gjøre oppsiden større for alle, sier Jørn Lyseggen som er direktør i Meltwater Group i en pressemelding.

Partene hadde i flere år en avtale om vederlag. Men i 2009 gikk selskapet som den gangen het Magenta News til søksmål fordi de mente praksisen ikke var klareringspliktig. I Oslo tingrett tapte de og ble dømt til å betale 4,4 millioner kroner i erstatning.

Nå er altså stridsøksen begravet.

- Med denne avtalen er våre kunder sikret overvåkning også av innhold som i fremtiden kan bli betalt digitalt innhold, forsetter Lyseggen.

Det nye samarbeidet åpner for at også innhold gjemt bak betalingsmurer kan selges videre til bedriftskunder.

- Vi er selvfølgelig glade for at vi har forliket saken, men det viktigste for oss er at vi også har funnet en god modell for framtidig samarbeid, sier daglig leder i Klareringstjenesten, Geir E. Engen i meldingen.

Ifølge ham innebærer avtalen at den enkelte avis selv kan velge den løsningen som er best tilpasset deres forretningsmodell.

- Avtalen vi har inngått med Meltwater vil også bli tilbudt andre selskaper, sier Engen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.