JUSS OG SAMFUNN

Formidler radionyheter kun over Internett

WENN har spesialisert seg på underholdningsbaserte nyheter via e-post. Med over 3.000 kunder kan den britiske tjenesten betegnes som en suksess. Nå lanseres det et ekstra multimediatilbud for å følge med i tiden. Det spørs imidlertid om info-samfunnet er i ferd med å gjøre britene overflødige.

Herman Berg
17. juni 1999 - 04:25

Ifølge Norsk Lokalradioforbunds nyhetstjeneste På Lufta har World Entertainment News Network (WENN) vært etablert i Skandinavia i fem år. Hittil har spesialiteten vært å sende tekstmeldinger og lydfiler via e-post. Nå skal imidlertid tilbudet utvides med tilgang til både bilder og videosnutter som kan benyttes på radioenes egne websider.

Aviser, glossy magasiner, radio- og TV-stasjoner i over 35 land benytter seg av nett-tjenesten som ikke minst dreier seg om siste nytt fra Hollywood og musikkbransjen. Ideen er at radiostasjonene stadig skal bli foret med ferskt kjendisstoff som de skal videreformidle på radioen.

Kundene kan velge om de vil ha meldingene åtte ganger om dagen, syv dager i uken eller én servering om dagen med 30-40 nyheter.

WENN tjener penger på abonnement, noe som på Internett har vært svært vanskelig å kapitalisere på så langt.

P4 Radio Hele Norge var inntil i fjor fast abonnenent på tjenesten. Programsjef Kårstein Eidem Løvaas forteller at det etter hvert ikke ble noen vits i å abonnere.

- Noen brukte tjenesten mer enn andre. Men i dag er det ingen som spør etter den.

Programsjefen er enig i at det i disse informasjonsrevolusjonistiske tider allerede har utviklet seg mye bedre info-tilbud enn det som var tilfelle bare for et par år siden.

- Det hadde ikke noen hensikt å betale for stoffet lenger. Skulle vi fortsatt å betale for den, måtte vi ha skreddersydd informasjon som vi kunne definere og søke på ned til minste detalj. En av svakhetene var at stoffutvalget var internasjonalt og for lite lokalt rettet, sier han og mener at P4s eget intranett gir mye større nytte.

Jevnlig legges det inn nye gratiskilder med pekere til kilder på Internett. Her kan de P4-ansatte hente ned informasjon kontinuerlig som de kan benytte i radiosendingene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra