BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fornuft, følelser og fjas

Arild Haraldsen mener at "følelsene har tatt overhånd og fornuften ferie" når jeg i en studiodebatt i NRKs Redaksjon 21 fant det betimelig å drøfte sikkerhetsegenskapene ved programvaren som ble brukt når et enkelt, lite program laget i Visual Basic Script (VBScript) i løpet av et hektisk døgn slår ut millioner av datasystemer over hele verden og gjør skade for flerfoldige milliarder kroner.

Gisle Hannemyr
15. mai 2000 - 12:44
Haraldsens påståtte "fjas" kan du lese her:
IHATEYOU...


Her i Norge var i følge mediene NRK og tre departementer uten tilgang til datakommunikasjon for den beste delen av to dager. I Storbritannia var parlamentet i samme situasjon. Mellom 60 og 80% av virksomhetene i USA var rammet melder NTB. Hvorfor og hvordan dette kan skje, og hva som kan gjøres for å hindre at det skjer igjen synes jeg fortjener å bli belyst i den offentlige debatt. Derfor synes jeg det er viktig å sette søkelyset på svakhetene ved konstruksjonen av de dataverktøy som blir brukt til å gjennomføre slike angrep som "ILOVEYOU".

Og at Arild Haraldsen later til å mene at å forsøke å reise akkurat den debatten er et tegn på manglende dømmekraft tror jeg faktisk at jeg kan leve med.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.