BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsiktig IT-børs i pluss

PC-Systemer leverte gode kvartalstall, noe som ble godt mottatt av markedet og aksjen steg med 2,97 prosent i løpet av dagen. Dagens IT-indeks var forøvrig preget av nervøsitet og lav aktivitet, men endte likevel med en oppgang på 1,41 punkter til 1166,10

Eirik Flaa
14. aug. 1997 - 18:34

Også idag var første del av børsdagen preget av spenning med hensyn til konsumpristallene fra USA for juli. Tallene viste en oppgang på 0,2 prosent i juli, og dette var som forventet. For det nervøse IT-markedet så det likevel ut som om spenningen løsnet litt, og indeksen begynte umiddelbart å krype oppover.

Sentralt i norsk sammenheng var fremleggelsen av resultatene til PC-Systemer. Selskapet klarte å legge fram gode resultater, til tross for at det har vært gjennom en periode preget av mye utviklingskostnader i forbindelse med det nye Eidsvoll-prosjektet. Markedet tok godt imot disse nyhetene og sendte aksjen opp 3 kroner til 105 kroner som ble sluttkursen. Det ble omsatt 12.100 aksjer i PC-Systemer i løpet av dagen.

Etter flere dager på rad med høyt volum steg SMG-aksjen med 10 øre til 19,80. En analytiker forklarer til digi at det har vært store internasjonale arbitrasjefond inne for å posisjonere seg, noe som tyder på at usikkerheten rundt oppkjøpetsplanene fra CHS Electronics stadig blir mindre. Trolig vil aksjen nå ligge rolig fram til slutten av august da endelig avgjørelse blir tatt.

Totalt endte dagens IT-indeks på 1166,19 opp 1,41 punkter fra gårsdagen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra