BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forskere forlater Apple

Tre av fem Apple "fellows" - selskapets ypperste forskere - har forlatt sine posisjoner i kjølvannet av de kraftige nedskjæringene i Apple Computer.

Jens Kanden
1. apr. 1997 - 00:00

Apple Computer mister en rekke av sine beste forskere. Tre av selskapets fem Apple fellows - selskapets mest erfarne forskere som har frie tøyler i laboratoriene - har forlatt selskapet i kjølvannet av de tøffe nedskjæringene.

Mange langsiktige forskningsprosjektene i Apple er kuttet ut eller kraftig redusert, mens selskapet konsentrerer seg om håndfaste og kortsiktige ingeniørprosjekter. En Apple-insider estimerer overfor Wall Street Journal (WSJ) at budsjettene for langsiktig forskning er kuttet fra $50 millioner til $12 millioner og antall prosjekter redusert fra 250 til 80.

De tre forskerne som har tatt hatten og strøket på dør, Don Norman, Gursharan Sidhu og Alan Kay, er kjent som enere innen sine fagområder.

- Ingen er fornøyd med dette, men når hjemmebasen er under angrep har du ikke tid til å plante såkorn, fortalte Rick LeFaivre, sjefen for langsiktig forskning hos Apple, til WSJ. LeFaivre innrømmet at det er noe tvil blant forskerne om selskapet kan videreføre sin tradisjon som innovatør, men la til at når selskapet igjen blir profitabelt kan man ta en ny titt på forskningssatsingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra