BEDRIFTSTEKNOLOGI

Først ute med AGP 4X-grafikk

S3 annonserte mandag at selskapets Savage4 er den første grafikkbrikken med støtte for AGP 4X-grensesnittet som vil nå markedet. Blant andre Diamond vil bruke brikken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 1999 - 11:40
S3 Savage4, kombinert 2D- og 3D-brikke. <i>Foto:  S3 Incorporated</i>
S3 Savage4, kombinert 2D- og 3D-brikke. Foto:  S3 Incorporated

S3 Savage4 er en kombinert 2D- og 3D-brikke bygget rundt en ny pipelinet 3D-motor med 128 bits register og vil komme i to utgaver, Savage4 PRO med AGP 4X-grensesnitt og støtte for opptil 32 MB minne en klokkehastighet opptil 143 MHz, og Savage4 GT med AGP 2X-grensesnitt og støtte for opptil 16 MB minne. Minnet kan arbeide med hastigheter opptil 125 MHz.

Brikken støtter alle funksjonene i DirectX 6 i tillegg til at den skal være optimalisert for bruk sammen med Intels Pentium III-prosessor og AMDs K7-prosessor.

]Ifølge S3 skal Savage4 være den eneste grafikkbrikken som samtidig benytter både single-pass multi-texturing og enkel-syklus trilineær filtrering. Brikken skal også ha S3TC/DX6 teksturkomprimering og støtter for teksturer på opptil 2K x 2K.Savage4 benytter sann 32-bits fargerendering og skal kunne gjøre dette uten ytelsestap av betydning. Brikken er nå ferdigutviklet og skal masseproduseres fra og med andre kvartal i år. S3 regner med at sluttbrukerprodukter vil komme i løpet av det samme kvartalet, mens Savage4-baserte PC-systemer vil komme i slutten av tredje kvartal i år. Prisen for Savage4 er 25 dollar per enhet i kvanta på 10.000 enheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.