BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første glimt av Opera for Mac

Det amerikanske nettstedet MacOpz publiserte nylig bilder av den kommende Mac-utgaven av nettleseren Opera. Utviklingen av Mac-utgaven ligger omtrent to måneder bak utviklingen av Windows-utgaven.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. apr. 2000 - 11:41

MacOpz publiserte nylig både bilder av den kommende Opera-nettleseren for Mac, samt et intervju med Ralf Menssen, Operas ledende Mac-programmerer.

I intervjuet fortalte Menssen om detaljer om Mac-utgaven. Ikke minst interessant er det at utviklingen av Mac-utgaven nå ligger kun åtte til ti uker bak Windows-utgaven. Dette betyr at Mac-utgaven kan ventes mot slutten av sommeren.

Videre fortalte Menssen at heller ikke Mac-utgaven vil leveres med innebygd støtte for Java. I stedet vil den ha støtte for MacOS Runtime for Java (MRJ) som leveres av Apple. Men Mac-utgaven vil heller ikke være utstyrt med klienter for e-post eller nyhetsgrupper (Usenet). Menssen begrunner dette med at Opera nå ønsker å fokusere på å lage den beste nettleseren for Mac og at det allerede finnes gode e-post- og nyhetsgruppeklienter for Mac som Opera-brukerne kan benytte.

Opera for Mac vil i første omgang kun støtte PowerPC-maskiner som kjører System 8.x og 9.x. Men kort tid etter vil det også komme en versjon for eldre Mac-er med System 7.6 og 68k-prosessorer. Menssen sier at Opera ikke vil glemme at det finnes millioner av slike eldre maskiner som fortsatt nyttiggjøres.

Mac-versjonens brukergrensesnitt er skrevet fra bunnen av. Menssen understreker at Opera har ønsket å gjøre nettleseren til et "skikkelig" Macintosh-program og ikke en kopi av Windows-versjonen.

Du finner resten av intervjuet og bildene av Opera for Mac hos MacOpz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.