BEDRIFTSTEKNOLOGI

Første hovedkort med Nvidia-brikkesett for Opteron

Asus er trolig den første hovedkortprodusenten som lanserer et produkt basert på Nvidias nye brikkesett for Opteron-prosessoren. Hovedkortet er også utstyrt med en intelligent BIOS-løsning.

2. juli 2003 - 11:44

Masseproduksjonen av Nvidias brikkesett for Opteron-baserte arbeidsstasjoner, nForce3 Professional, også kjent som nForce3 Pro 150, er nylig kommet i gang. Men allerede om få dager vil Asus kunne levere det første hovedkortet basert på brikkesettet.

Hovedkortet, som har betegnelsen SK8N, støtter prosessorer i AMDs Opteron 100- og 200-serier.

    Les også:

Kortet støtter inntil 8 GB med DDR PC2700-minne, fordelt på fire minnemoduler. Det er ellers utstyrt med ett 8X AGP-spor, fem PCI-spor og seks USB 2.0-porter. Kortet har støtte for to UltraDMA133-harddisker, to Serial ATA-harddisker, samt RAID0, RAID1 og RAID 0+1.

I tillegg leveres kortet med S/PDIF-utgang og støtter 10/100 Mb/s Ethernet og Firewire.

Kortet tilbyr ellers det Asus kaller CrashFree BIOS2, en løsning Asus innførte tidligere i år. Denne innebærer at brukerne kan gjenopprette BIOS-en fra en diskett, selv når BIOS-koden og dataene er blitt ødelagt i forbindelse med en BIOS-oppdatering eller av virus. Oppdateringen er heller ikke avhengig av at brukeren har tilgang på et operativsystem.

I tillegg er hovedkortet utstyrt med teknologi for å justere viftehastighetene i forhold til belastningen av systemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.