BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forsvars-teknologi skal sikre ditt VPN

En ny, norskutviklet VPN-løsning skal sikre kommunikasjonen for mobile databrukere. Gjengen bak løsningen har tidligere stått for sikringen av den kalde krigens "hotline" mellom Kreml og det Hvite Hus.

5. nov. 2001 - 15:17
Thales



Og løsningen er utviklet på Økern i Oslo, på samme måte som krypto-telefonene som utenriksdepartementet, forsvaret og NATO bruker for sikre forbindelser, pakkeradiotelefonene som står i hærens Volvo-jeep og marinens MTB-er.

- Det består av et PCMCIA-kort som settes inn i den mobile enheten, og en krypto-boks som står på kontoret. inntrengere stenges ute av krypto-hardware, altså en slags brannmurfunksjonalitet, forteller forretningsutvikler Torbjørn Faller.

All kommunikasjon går dermed gjennom PC-kortet og lokalnettverket, og det vil ikke finnes noen usikret linje en cracker kan prøve seg på.

Kortet er passordbeskyttet, og skal gjøre hverdagen enkel både for systemadministrator og bruker, i og med at alle konfigurasjoner enkelt skal kunne implementeres og administreres. Thales har planer om å integrere både GSM, GPRS, Bluetooth, WLAN og andre aksessmuligheter etter som det blir nødvendig eller ønskelig i markedet. Dagens versjon kjører over IR og har i tillegg Ethernett-plugg for lokalnett og DSL-løsninger. Programvare, nøkler og sertifikater kan oppgraderes.

Kontor-boksen er ferdig utviklet av en søsterbedrift i Storbritannia, mens kortet, som for tiden testes i lab-en på Økern, skal komme til neste år.

- Mobil sikkerhet blir stadig viktigere: det blir stjålet 15-20 laptop-er fra London-taxier, daglig, sier sjef for forretningsutvikling i Thales, Nils Klippenberg.

Han forteller at de jobber med å inkludere harddiskkryptering i produktet, slik at PC-kortet blir en nøkkel som låser hele PC-en.

Løsningen skal lanseres over hele verden, og til tross for at markedet er en smule umodent, satser selskapet på at militær tyngde og teknologihistorie i kombinasjon med større mobilitet på arbeidsplassen skal overbevise kjøperne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.