JUSS OG SAMFUNN

Fortoll selv - unngå 80-kronersgebyret

Posten vil innen mars måned endre sine rutiner for behandling av tollpliktige varer fra utlandet, og lover at det vil bli enklere for privatpersoner å fortolle slike sendinger selv på Internett. Dermed kan man endelig slippe 80-kronersgebyret på varer kjøpt over nettet.

Therese Werenskiold
20. jan. 2000 - 18:01
Endelig forsvinner det mye omtalte fortollingsgebyret på 80 kroner, dersom kunden velger å fortolle selv. Posten skriver i en pressemelding at de nye rutinene vil tre i kraft i løpet av første kvartal.

Da er det nøyaktig ett år siden 80-kronersgebyret fikk norske Internett-brukere til å rive seg i håret over avgiften som gjorde det lite interessant å handle musikk og andre småvarer over Internett.

De nye rutinene innebærer, ifølge pressemeldingen, at kundene får en beskjed i posten om at sendingen er kommet. Der får de spørsmål om de ønsker at Posten skal fortolle på vanlig måte, eller om de ønsker å fortolle selv, for eksempel ved bruk av Internett.

Hvis kunden ønsker å fortolle selv, må nødvendig dokumentasjon sendes til Posten om at fortolling er utført. Deretter blir sendingen ekspedert videre til kundens ordinære hentepostkontor som igjen sender ut melding til kunden. Mottaker må betale et ekspedisjonsgebyr for den jobben Posten har utført i forbindelse med behandlingen av sendingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.