BEDRIFTSTEKNOLOGI

Forvalter bedriftens mobiler fra nettskyen

Wyse tar sikte på å utvide «Stratus Cloud» til å omfatte også pc-er og tynnklienter.

Dette skjermbildet fra nettskytjenesten Wyse EMM viser den detaljerte kontrollen den tilbyr over en brukers iPad.
Dette skjermbildet fra nettskytjenesten Wyse EMM viser den detaljerte kontrollen den tilbyr over en brukers iPad.
1. mars 2012 - 07:55

Tynnklientleverandøren Wyse er også kjent for sine løsninger for klientforvaltning. Denne uken kunngjorde de et prosjekt for å tilby klientforvaltning som tjeneste gjennom nettskyen: Project Stratus. Ideen er at en bedrift skal kunne forvalte enhver bruker med enhver type klient – pc, tynnklient, smartmobil, nettbrett – gjennom en nettskytjeneste fra Wyse.

Den første lanseringen i dette prosjektet er Enterprise Mobility Management (EMM), en nettskytjeneste for å forvalte smartmobiler og nettbrett under henholdsvis iOS (Apple) og Android. EMM styrer bruken av slike enheter mot bedriftens tjenester.

Produktsjef Erik Tessem i Commaxx, som fronter Wyse i Norge, mener EMM er en anledning for IT-avdelinger til å ta tilbake kontrollen over bruken av mobile enheter i bedrifter. Nettskytjenesten ivaretar informasjons-, data- og kommunikasjonssikkerhet på disse enhetene, og sikrer også kostnadskontroll, uten å kreve investeringer i intern infrastruktur.

– Nå er det på tide at IT-avdelingene tar i et tak og tar tilbake kontrollen over alle mobile enhetene som har kommet inn i organisasjonen via «bring your own device» eller som et krav fra brukere for å knytte seg opp mot selskapets ulike informasjons-, data- og kommunikasjonstjenester når de er ute av kontoret. IT-avdelingene har tillatt dette i større og større grad uten at det foreligger en strategi rundt informasjons-, data- og kommunikasjonssikkerheten, sier Tessem.

Eksempel på rapport fra EMM: Tid siden de mobile enhetene tilhørende en bestemt gruppe sist meldte sin status.
Eksempel på rapport fra EMM: Tid siden de mobile enhetene tilhørende en bestemt gruppe sist meldte sin status.

Han mener EMM sikrer at retningslinjene for fjerntilgang via mobile enheter er overholdt før tilgang til virksomhetens informasjons-, data- og kommunikasjonstjenester aktiveres på den mobile enheten, uten at det installeres servere og tjenester på virksomhetens datarom. Nettskytjenesten skal kunne implementeres i løpet av timer, og kan raskt skaleres.

Som produkt stammer EMM fra Wyses kjøp av Trellia i november 2011. I dag betraktes dette kjøpet som starten på Project Stratus. Den samme typen nettskybaserte forvaltning av mobile enheter som tilbys gjennom EMM, skal etter hvert utvides til også å gjelde pc-er og tynnklienter. Produktsjef Hector Angulo i Wyse snakker om «one-stop shop» for all klientforvaltning. Dette skal gjøres tilgjengelig i midten av 2012, heter det.

Budskapet er altså: La de ansatte velge klientene de mener er best for jobben de skal gjøre, og kontroller kostnader og tjenestetilgang gjennom en nettskytjeneste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.