RESULTATERFINANS

Fotball-gründere risikerer erstatningssøksmål

Roy Nordanger og de andre gründerne bak konkursselskapet Sports Mail risikerer å måtte betale erstatning til boet i konkursselskapet. Grunnen er tvist rundt domenenavnene. Gründerne selv tar det helt med ro.

Sigvald Sveinbjørnsson
16. feb. 2001 - 17:24
Nedre Romerike SkifterettFotball247.comSports-mail AS.

Her fikk ledelsen i det konkursrammede selskapet vite at de nå risikerer å måtte betale en klekkelig erstatning til boet. I den foreløpige beretningen skriver bobestyrer Jostein Nordbø følgende:

" Det er imidlertid klart at bostyret må vurdere erstatningsansvar mot deler av selskapets tidligere ledelse, som forut for konkursen har etablert ny næringsvirksomhet bygget på Sports Mail AS forretningskonsept, og som samtidig har tatt i bruk internettportalene som Sports Mail AS virksomhet var basert på. Like klart er det at det kan bli på tale om å fremme erstatningsansvar mot ledelsen som har brukt formidable summer for å bygge opp og markedsføre selskapets konsept under domene som senere påstås å tilhøre tredjemann."

Stridens kjerne er en avtale som ble skrevet mellom Sports Mail (som tidligere var kjent under navnet Nova Invest AS) og en person ved navn Clas Hansen. Dette var en avtale som beskrev hvem som kunne bruke nettadressene, for eksempel Fotball247.com.

Det var nemlig Clas Hansens selskap, eMaid, som hadde registrert disse domenenavnene. I registrene er det dette navnet som går igjen. Men ingen av aksjonærene visste om denne avtalen, og Roy Nordanger, tidligere daglig leder i Sports Mail, sa til blant andre digitoday.no at denne avtalen ikke var tenkt brukt.

Nordanger tar uansett bobestyrer Nordbøs bemerkninger med stor ro.

- Jeg tror ikke han kan klandre ledelsen for dette, uttaler Nordanger til digitoday.no.

Men også bobestyrer Jostein Nordbø er positiv: - Jeg har tro på at denne tvisten vil la seg løse, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.