RESULTATERFINANS

Fotballgründere drev aksjekursen fra Fjellhamar

Kursene på aksjen til Sports-mail steg voldsomt på vårparten av 2000. Den skal ha gått fra 2,50 til over 20 kroner. Det var via selskapets egne kontor at aksjetransaksjonene ble formidlet og prisen satt. Jurister mener dette er i gråsonen.

22. mars 2001 - 05:02
Sports Mail ASFotball247.com

Bjørn Rune Gjelsten







Tommy Sande

digitoday.no


Roy Nordanger, som var administrerende direktør i selskapet, bekrefter også at selskapets ansatte drev en noe spesiell form for "market making".


- Vi ble nedringt av folk som ville kjøpe aksjer. Vi hjalp til med å finne selgere. Kursene gikk veldig høyt, jeg husker blant annet at kursene var oppe i hele 23 kroner på et tidspunkt, sier Nordanger.

Han sier at dette ikke varte lenge, fordi prosessen med å matche kjøpere og selgere var en tidkrevende jobb for selskapet.

- Etter et par uker fortalte jeg at dette skal vi ikke gjøre mer, sier Nordanger. Jobben som 'market-maker' tok selskapet ikke penger for, opplyser Nordanger.

Det er uvisst hvor mange aksjer som har gått gjennom kontorene til Sports Mail på Fjellhamar. Men ser man på aksjonæroversiktene fra før og etter emisjonen i februar, er det tydelig at flere av de sentralt plasserte folkene i ledelsen har solgt seg ned i selskapet.

Tommy Sande hevder overfor digitoday.no at Sports Mail aldri ble "big business" for ham.

- Jeg tipper at jeg havnet knapt over pluss. Du må huske på at vi i ledelsen spyttet mye penger inn i selskapet, sier Sande til digitoday.no.

Hvor mye penger Sande, Nordanger, Hansen og resten av selskapets management samt tidligere styre tjente på aksjesalget, er usikkert. Men beregninger digitoday.no har utført viser at det kan dreie seg om salg av minst 2,2 millioner aksjer til ulik pris. Mange av disse ble solgt av representanter i det gamle styret som hadde liten eller ingen tilknytning til Sports-mail etter emisjonen i februar.

Også administrerende direktør Roy Nordanger solgte aksjer i store kvanta sammen med Tommy Sande og styreformann Kjell Haarr.

Jurister digitoday.no har snakket med karakteriserer denne type virksomhet som "en gråsone i forhold til lovverket". Men advokatene er enige om at denne driften ikke er konsesjonsbundet fra Kredittilsynet. Saken hadde vært en annen om selskapet hadde tatt penger for å "flytte aksjer."


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.