BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fra HP til helvete

Terje Christoffersen (43) ble ringt opp av en hodejeger i vår. Jegeren, hvis oppdragsgiver var Jan Skøien, toppleder i Micro Software, lurte på om han kunne tenke seg jobben som leder for Micro Software i Norge. - Nei, sa Christoffersen. - Men jeg kunne tenke meg jobben til Jan Skøien.

Pål Leveraas
6. aug. 1996 - 15:59

Dra til h..., svarte Jan Skøien, og gikk i tenkeboksen. Da han kom ut igjen, etter en måneds tid, hadde han bestemt seg. Terje Christoffersen fikk jobben.

Terje Christoffersen.
Terje Christoffersen.

Christoffersen ble kastet rett inn i fusjonen mellom Micro Software og Santech, de to største norskeide distributørene. Fusjonsprosessen vil lede frem til et av Norges største dataselskaper, med en kombinert omsetning på i underkant av fem milliarder kroner.

Terje Christoffersen er en av norsk databransjes "wonderboys". Han tråkket sine barnesko i databransjen i IBM, fra 1979 til 1987. Deretter ble han salgsdirektør i Hewlett-Packard, hvor han har oppholdt seg inntil juli i år. I løpet av de ni årene i HP avanserte Christoffersen raskt. Han ble administrerende direktør i Norge allerede i 1988. I 1991 overtok han også som sjef for HP i Sverige. I perioden 1992-1993 ledet han Norge, Sverige samt det nordiske kontoret i selskapet. De siste årene har han vært boss for HP Nord-Europa.

- Da jeg sluttet i HP falt aksjekursen, sier Christoffersen. Men han føyer raskt til at det nok ikke hadde noe med hans avgang å gjøre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.