BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fra Mac-kloner til PC

I følge nettavisen CNET, kan Mac-kloneprodusenten Power Computing, godt tenke seg å produsere PC-er. Det snevre Mac-markedet har tvunget ledelsen i Power Computing til å tenke nytt, og alternativet ser ut til å bli PC-produksjon etter Dell- modellen.

Eirik Flaa
24. mars 1997 - 13:30

Nylig ansatte Apple-kloneprodusenten Power Computing en rekke nye toppsjefer, hvorav de fleste hadde sin bakgrunn fra Wintel-siden av PC-bransjen. Tre av disse sjefene kommer fra Dell, og nå spekuleres det i om kloneprodusenten også vil lage Wintel-maskiner etter Dell-modellen. Til tross for Mac-plattformen de siste månedene har viste en stigende tendens, er det en kjennsgjerning at det er en relativt smal nisje. For Power Computing sin del, innebærer dette at veksten selskapet har hatt må ta en slutt dersom Mac-markedet ikke får et skikkelig løft. Dessuten har Apple meldt om at de vil øke lisensavgiftene for kloneprodusentene.

En analytiker i IDC sier til CNET at det ikke er usannsynlig at selskapet vil skifte beite.

- Power Computing kan bli neste generasjons svar på Dell. Man skal ikke kimse av dem bare fordi de for tiden opererer i Mac-markedet. Det er mangeting å ta hensyn til, men hvis Mac-markedet svekkes ytterligere tror jeg Power Computing har evnen til å endre seg, sier han.

Selv om CNET hevder at ryktene er plukket opp fra fok på innsiden, avvises de samme ryktene på det sterkeste fra offisielt hold i Power Computing.

-Power Computing har fra starten av hatt troen på at Mac-markedet er svært levedyktig, og denne troen har ikke endret seg. Vi er fornøyd med hva vi har gjort frem til idag, og mener fortsatt at at vi kan gjøre mer i et marked som er fullt av muligheter, sier markedsjef i Power Computing, Mike Rosenfelt, til CNET.

Kilde: CNET

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.