BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fra OL 94 til Ski VM 97

Epos stikker av med kontrakt for detaljplanlegging av arenaer for Ski VM 97 i Trondheim til en verdi rundt en million kroner. Selskapet er resultatet av et planleggingssystem utviklet av LOOC i forbindelse med Lillehammer OL 94.

Jens Kanden
30. aug. 1996 - 11:30

Epos AS landet tirsdag en kontrakt om å levere planleggingssystemet for arenaer for Ski VM 97 i Trondheim. Epos' systemer ble utviklet i LOOC i forbindelse Lillehammer OL 94. Etter OL ble systemet videreutviklet og kommersialisert og systemet ble brukt under Friidretts VM i Gøteborg 95 under navnet Event Planning & Organizing System. Med to suksesser bak seg ble det bestemt at etterbruken best kunne ivaretas i et eget selskap. 26. januar 1996 ble selskapet stiftet med LOOC (10%), SND (30%), ansatte (30%) og eksterne investorer (30%) som eiere. Selskapet har 8 fulltidsansatte og et budsjett på 8 millioner i 1996.

- Verdien av kontrakten er på rundt en millioner kroner, sier Jan Hassel, daglig leder i Epos. Dog er kontrakten todelt, med en kontantdel og en tjenestedel. Det vil si at vi bruker prosjektet som referanse i Norge og kan bruke Offsiell Leverandør for Ski VM 97 i vår markedsføring. Videre får vi endel billetter til Ski VM som vi kan bruke i vårt kundearbeide, sier Hassel.

- EPOS planleggingsystem består av digitale tegninger og kart, koblet opp mot grafisk program og en database. Det betyr at den enkelte bruker lett kan tegne inn arenalayout, sikkerhetsoppsett, transportplaner, data/tele-tilknytning, skilting eller simulere tv-kamera-vinklinger i 3D. Alle endringer som blir gjort grafisk blir automatisk oppdatert i databasen og gir løpende kostnadskontroll, stråler Hassel.

- Under OL i Atlanta skrev vi under en lisensavtale med IBM Corporation som åpner for leveranser til sportsarrangement der IBM er inne på sponsorsiden. Vi sikter oss derfor inn mot de neste to Olympiske Leker, avslutter Hassel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.