RESULTATERFINANS

Fra rekordsmell til rekordoppgang for IT

Markedet for teknologiaksjer er mer volatilt enn noen gang: Mens gårsdagen ga en rekordstor nedgang for IT-indeksen, endte torsdagen med en nesten like stor oppgang, og dermed også ny vekstrekord på én dag.

6. apr. 2000 - 17:24

IT-indeksen steg med 9,4 prosent fra gårsdagens sluttnotering til handelen ble avsluttet i dag. Også totalindeksen peker igjen oppover og endte på 1290 etter en oppgang på 3,5 prosent.

Det er sannsynlig at oppturen fortsetter i morgen forutsatt at Nasdaq-indeksen fortsetter framgangen ut dagen. Like etter åpningstid i New York halv fire norsk tid, svingte Nasdaq seg raskt opp med tre prosent.

Det er mye som tyder på at investorene begynner å finne ut leiet for reprisingen av teknologiaksjer, og det er åpenbart at enkelte nå benytter sjansen til å kjøpe billig - gjerne eierandeler i eget selskap (se for eksempel artikkelen Itera kjøper seg selv på bånn)

Foruten Itera, som svingte seg formidabelt oppover med 41,5 prosent fra i går til i dag, er det gårsdagens tapere som gjennomgående står fram som dagens vinnere: Enitel (+23,8%), Opticom (+18%), Tandberg (+12,6%), Norman (+39,3%), Nera (+15,3%), Tandberg Television (+20%), StepStone (+22,2%) opplevde alle i dag klar sol fra skyfri himmel.

Alt i alt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 2,34 milliarder kroner på Oslo Børs torsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.