RESULTATERFINANS

Framfab deles for å reddes

Framfab var et av symbolene på nye tider i Sverige, men nå er selskapet i en bunnløs krise. Nye dårlige tall tvinger frem masseoppsigelser.

22. feb. 2001 - 15:13
FramfabJonas Birgersson

I november la Framfab-sjef Johan Wall frem sin første slankeplan. Ut røk 340 ansatte, men det hjalp ikke - inntektene og kostnadene fortsatte aksellerasjonen i gal retning.

I dag la selskapet frem nye katastrofe-tall for hele året sammen med en restruktureringsplan som skal redde selskapet. Etter en avskrivning av goodwill på 1,8 milliarder, tapte Framfab hele 2,2 milliarder kroner i fjor.


Selskapet har i dag 3.000 ansatte, men dette vil reduseres kraftig i den nye planen. Selskapet skal kvitte seg med 400 ansatte, hvorav 200 er svenske.Videre tiltak er salg av Framfab Integration og Framfab IT-Consulting. I tillegg planlegger Framfab å slå sammen Framfab Labs og Framfab Software for så å selge.

I Norge har selskapet 80 ansatte spredd på fire kontorer. Markedssjef i Norge, Erling Brøndmo, vet ennå ikke om det blir oppsigelser i Norge, regnskapet for Norge er ikke klart og han vet ikke om selskapet gikk i pluss eller minus, sier han til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra